Thibaut Courtois is niet mals voor Frankrijk (én ref): "Antivoetbal", "Nog nooit gezien" en "Waar hebben ze die gevonden?"

Post

Voetbal Nieuws / Post 140 Views

Voor een glasheldere analyse van de match kan je altijd bij Thibaut Courtois terecht. Onze nationale nummer één keepte ook tegen Frankrijk weer een puike partij, maar moest zich toch één keer gewonnen geven. Na afloop was de ontgoocheling groot bij de doelman van Chelsea.

Courtois was vooral hard voor de tegenstander: "Je speelt tegen een ploeg die antivoetbal speelt. Wat kan je zeggen? Misschien dat we in de eerste 20 à 25 iets te veel schrik hadden van de snelheid van Kylian Mbappé. Maar eens we de bal hadden... Ik heb in feite nog nooit een ploeg gezien met een spits die op 30 meter van het doel van de tegenstander speelt. Dan weet je dat het heel moeilijk wordt."

Het bleek wel de juiste tactische aanpak van Frankrijk: "Het is natuurlijk hun goed recht en zij weten goed genoeg dat wij het moeilijk hebben tegen ploegen die heel diep staan. Dat is wat zij vandaag gedaan hebben en we hadden het moeilijk om die ruimtes te creëren en te vinden", aldus een analyserende Courtois.  

"Op rechts met Nacer Chadli kwamen we er soms wel over, maar dan kwam die laatste bal er niet uit en soms waren er iets te veel slechte passes. Zo hebben zij ook gevaar kunnen creëren. Frankrijk heeft niet veel grote kansen gehad, behalve misschien op de tegenaanval. In de tweede helft was het net hetzelfde."

Die fout op Hazard

Dat de Rode Duivels het moeilijk hebben om een stevig blok te ontwrichten, blijft een werkpunt. Hoe kan het beter? "Alles moet exact perfect zitten. Er was ook de kopbal van Marouane Fellaini die net de paal schampt en dan heb je een scheidsrechter die, ja... Ik weet niet waar ze die gevonden hebben om een halve finale op een WK te fluiten", sneert het sluitstuk dat een geweldig WK gekeept heeft. 

"Het was duidelijk fout op Eden Hazard op de rand van de zestien, met als gevolg een gevaarlijke vrije trap die ons onthouden wordt. Frankrijk heeft ook veel tijd gewonnen. Ach, het is gewoon frustrerend. Ik had eigenlijk liever tegen Brazilië verloren. Dat is tenminste een ploeg die wil voetballen en die ook duidelijk beter is dan Frankrijk", stelt Courtois zuur.   

Afsluiten met zege

"Deze ploeg was en is niet beter en ze voetballen niks. Ze hebben veel kracht en zijn sterk en zo hebben ze ook kunnen scoren op een corner. Dat is gewoon heel jammer en frustrerend. Maar goed: kop op nu om nog derde te worden. Het is mooi om een halve finale te spelen, alleen jammer dat we verloren hebben. Er komt nu echter nog match aan en het zou mooi zijn als we op een goeie manier kunnen afsluiten met een overwinning", besluit onze Belgische keeper.  

Comments